lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kevään kukkasia

6.5.2017 

Kevät on pahasti myöhässä. Eilen oli vähän lämpöisempi päivä jolloin lämpötila nousi lähes kymmeneen asteeseen. Kovasti jo multapeukaloa kutittaa ja pihalle tekisi mieli lähteä, mutta tuo kylmyys ehkäisee innon. Nyt mittari näyttää +3.6 astetta ja on aika pilvistä. 
Eilen puhdistin perennapenkin. Narsissit ja tulppaanit ovat nousseet, pikkusydän alullaan ja muutkin perennat ovat selvinneet talvesta elossa.
Toivoa on, että narsissit kukkivat ensi viikolla. 
Yhtä perennapenkkiä pitää kohottaa yhdellä kivikerroksella. Siitä paleltui verikurjenpolvet ja angervot toissa talvena. Viime kesänä siinä oli kesäkukkia. Nyt olen tilannut siihen Isotöyhtöangervoja, jaloakileijoja ja kuunliljoja. Alkujaan multasyvyys oli perennoille liian matala ja arvelen paleltuman johtuneen siitä.





2016 toukokuu
Miten rakastankaan alkukesää, kun ensimmäiset kukat tervehtivät talven jälkeen. Näkymä on aina yhtä kiehtova ja ihmeellinen. luonnossa, jos missä huomaa kaiken olevan kohdallaan.
Luonto kakkinensa saa minut äärettömän kiitolliseksi ja nöyräksi. 

Kuvat: Riitta Polvi-Karjalainen



Keltaiset narsissit ehtivät ensimmäisinä ja avautuivat toukokuun alkupuolella. "valon tuojat" toivat pihaani airingon pitkän talven jälkeen.



Tässä on kukkien  upeaa värikontrastia. 

Pikkusydän on kukkien oikea "maratoonari", joka jaksaa kukoistaa talven tuloon asti. Kaikki "pörriäiset" rakastaa tätä kasvia.



"Kaunotar" kukkarunsaudessaan ja tuoksussa on kalleimman parfyymin tuoksu.




Olin jo menettää toivoni tämän suhteen, kun kukat yks,kaks, ryöpsähtivät esiin!



Nämäkin olivat ensimmäisiä kukkijoita toukokuun alussa. Kauniita valkotätiä, mutta en tiedä nimeä.


Valkoiset narsissit ovat kuin "valontuojia" pihan nurkkapenkissä.

Väri on fantastinen josta pidän.

Ei kommentteja: