perjantai 1. helmikuuta 2019

Runokirjan teko


Olen parin vuoden ajan suunnitellut runokirjan tekoa. Elämässä on vaan niin paljon kaikenlaista mitä haluaa tehdä, että kirjan tekeminen on jäänyt.
Viime kuussa vihdoinkin aloitin kirjan suunnittelun. Ensin teoriassa mietin mihin kaikkiin osa-alueisiin jakaisin runoja. Pikku hiljaa  asa-alueet alkoivat hahmottua, Siihen tuli kaikkiaan kuusi eri ryhmää. 1. Luonnossa koettua, 2. Vesi virvoittaa, 3. Eläinten luonnetta 4. Moninainen rakkaus 5.Ajatelmia ja 6. Hengellinen osuus.
Kirjan nimeksi tuli Tuulien tanssi.




Kirjasta tehdään ensin koevedos, jonka pitäisi olla piakkoin valmiina. Odotan mielenkiinnolla, että pääsen katsomaan koevedosta. Helmikuussa olisi tarkoitus järjestää kirjan julkaisutilaisuus Kempeleen kirjastolla.
Kirjassani on runoihin liittyviä maalauksia ja yksi rakukeramiikka teos. Sain koevedoksen nähtäväksi 1.2. Siinä oli ainoastaan yksi maalaus, jota pitää siirtää vähän oikealle. Muuten se näytti paino kelpoiselta.
Tänään, tai huomenna viimeistään saan kaikki 200 kappaletta runokirjaani.

21.2.2019
Tänään kävi Rantalakeuden toimittaja Rita Kumpulainen haastattelemassa minua ja ottamassa kuvia. Hän tekee jutun runokirjasta lehteen, joka ilmestyy ensi viikolla.
Kirjan julkistamistilaisuus on la 9.3. 2019 klo 13 Kempeleen kirjastossa.Tilaisuus on kaikille avoin ja toivon,että sinne tulisi ystäviäni juhlistamaan tilaisuutta.
Sain ensimmäisen kutsun mennä esittelemään kirjaani täällä Kempeleessä. Meillä on useita eläkejärjestöjä ja he ottavat mielellään vastaan vaihtelevaa ohjelmaa, jota kirjani esittely edustaa. Olen kiitollinen saadessani kertoa runojeni synnystä ja siitä kokonaisvaltaisesta prosessista niiden syntyyn.

Duo Ritunski aloitti julkistamistilaisuuden soittamalla kaksi runoihin sopivaa kappaletta.



Ei kommentteja: